Vispa äggvitorna till skum. Får jag fresta med en supergod kladdkaka med maräng. 4 äggvitor · 2 dl socker. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 4 äggvitor
Pâte à choux2 dl vatten 1 msk strösocker 75 g smör 120 g vetemjöl 3 ägg salt. 1Fyllning och topping0,5 l rabarber 200 g strösocker 1 krm kardemummakärnor ev majsstärkelse vispgrädde mörk choklad
Jag gillar verkligen allt som är syrligt och denna citronkladdkaka blir riktigt ljuvlig. Kladdkaka är ju en riktigt favorit och jag gillar alla varianter av den, och här är det en sötsyrlig kaka med både citron och vit choklad
Så idag bakade jag en citronkladdkakamedvit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Ta ut och servera med vispad grädde, kokosgrädde, kvarg eller glass samt färska bär. 50 g hackad vit choklad (jag använde sockerfri och näringsberäkning är på den sockerfria versionen). Smörj en form med löstagbara kanter (ca 18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos. 50 g hackad vit choklad (jag använde sockerfri och näringsberäkning är på den sockerfria versionen)
Blanda det med det smälta smöret. Men annars så var denna så himla god precis som den är, vit chokladganchen ger den det där lilla extra och gör att den ser lite extra julig ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.