Jag toppade med riven Marabou black, och det passade så bra med både choklad och lakrits på toppen. Fick fråga min mamma vad hon brukade göra, en av de få sakerna hon kunde komma på var citronfromage
) Hängde ni med. Det kommer att bli en kasslergryta till varmrätt, en citronfromage till efterätt och för oss är det första gången vi lagat till båda rätterna
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Är egentligen inte nåt direkt fan av citronfromage, men denna blev faktiskt väldigt god
Pressa i saften från citron i gelantinet och rör ner alltihop i bunken med äggsmet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, blanda ihop med en slickepott
Servera gärna med t. färska hallon och en skål med vispad grädde för den som vill ha. Vispa först vitorna till riktigt fast skum (ca 5 minuter med elvisp)
Citronfromage ( passar annars att göra med vilken citrusfrukt som helst). Vispa grädden medelhårt. Häll upp Citronfromagen antingen i små portionsformar eller i en stor skål och skeda upp fromagen vid servering
Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor
½ dl socker (eller sötningsmedel, om man är lagd åt det hållet). Glöm nu alla pulvervarianter ni ätit hos farmödrar och mormödrar, det här är en riktig, hemgjord citronfromage, gjord på ekologiska citroner och vaniljvisp - för att få den lite lättare
Rör smöret mjukt och vitt tillsammans med sockret. Forma degen til små runda kulor och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper och platta till dem lätt
Fromage finns ju att köpa på affären i ett paket som man vispar snabbt ihop med vatten eller mjölk. Fromage finns ju att köpa på affären i ett paket som man vispar snabbt ihop med vatten eller mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.