(Om du inte vill servera direkt låt den smälta rabarbern och mandelfraset stå framme i rumstemperatur och lägg ihop med yoghurten strax före servering eftersom mandelfraset förlorar sin krispighet annars
Garnera med jordgubbar. Mandelfras. Varva rabarber, mandelfras och Kesella i 4 glas eller mindre skålar. Skiva rabarbern och koka den i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig
Varva smält rabarber, yoghurt och mandelfraset i portionsglas. Smält rabarber medmandelfras och vaniljyoghurt300 g rabarber½ dl råsocker4 msk smör1 dl sötmandel1 dl havregryn2 msk ljust muscovadosocker3 dl grekisk yoghurt 1½ tsk vaniljsocker1. Steka på medelhög värme tills de blivit lite gyllengulaktiga, ca 3 minuter
Var över hos min moster i förra veckan och plockade rabarber, vilket hittills resulterat i både rabarbersmulpaj och smält rabarber med yoghurt och mandelfras
Till efterrätt bjöd jag på limemarinerade jordgubbar medcitronfluff (recept kommer). Sista kvällen hos mamma och min kära styvfar så blev det grillat vilket vi även toppade med en god chokladpannacotta som jag rörde ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.