Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Låt kycklinggrytan stå och "dra till sig" på svag värme under tiden pasta eller ris kokas. Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter
Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kyckling och citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar. Den här italienska med citron, parmaskinka och parmesanost är så god att jag skulle kunna äta den varenda lördags- eller söndagskväll
Riv vitlöksklyftorna och blanda med citronskal och kycklingfond. Blandande salladssorter men bland annat ruccola med citronolivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar
Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt. 3 dl kycklingfond (hemmagjord)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.