Recept från TV-programmet "Hela Sverige Bakar" Petit Choux:160g vatten160 g mjölklite socker och salt160g smör200g vetemjöl, siktat320g ägg ( 6 st ca) Rose Pastry Cream:5 dl mjölk1 dl + 1 msk strösocker2 msk rosensirap ( ett stänk rosenvatteb går också bra, smaka dig fram)lite salt4 stora äggulor½ dl majsstärkelse2 msk smör, i små bitar1 vaniljstång Garnerade rosenblad:2 äggvitorextrafint strösockerrosenblad av ljusrosa rosor, ej besprutade Vaniljfyllda petit choux: Vaniljkräm:2 1/2 dl mjölk, 250g 60g äggulor20g majsstärkelse75 g strösocker25 g smör1 st vaniljstång Karamellsås:1 1/2 dl strösocker2 ½ msk vatten3/4 dl grädde25 g smör Färska hallon till serveringFlingsalt Getost och jordgubbs petit choux: 200 getost Chevre1 dl grädde½ L färska jordgubbarlite färsk basilikacreme de balsamico till servering
Koka upp farinsocker, sirap och vatten. Tillsätt kryddorna samt bikarbonaten upplöst i konjaken. Häll alltsammans över smöret och rör tills smeten är kall
Och sen fick vi försöka själva, och så klart njuta av Christinas fantastiska bakverk och desserter. Tidigare i veckan jobbade jag, som ni redan vet, som fotograf på Nespressos event "L'Atelier Nespresso"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.