Jag fullkomligt älskar snittar, att göra snittar och inte minst att äta lite för många snittar…Dessa goda och fräscha laxsnittarmed citronkräm är förövrigt extra svåra att hålla sig ifrån
Laxsnittarna är väldigt enkla att göra, går fort som attan. Krustader med räkröra. Köp färdig pumpernickel på rulle, bre på valfri färskost, lägg på en laxskiva och garnera med någon grönsak
Blanda färskosten medpepparrot och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Rulla ihop brödet från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet
Pepparrotsköttmed buljongkokta grönsaker. Lägg i gryta, fyll upp med vatten och ha i buljongen. ”Rädisan är värd sin vikt i bly, rättikan i silver men pepparroten i guld
Smaka av medpepparroten också eftersom den kan bli ganska stark. Receptet kommer från Ica och egentligen ska man använda najadlax som är en blandning mellan gravad och kallrökt, men jag hade bara vanlig gravad och det går säkert lika bra med vanlig kallrökt också om man vill det
Blanda ihop osten och wasabin och smaka av med salt och peppar. Laxsnittarna är goda som tapas, till buffén, till utflykten eller som en lyxigare smörgås
Bland annat kom jag hem med gulbetor och pepparrot som fick bli dagens förrätt. Tillsammans med lite smält smör – som rundar av smaken – blir kokta gulbetor en enkel förrätt
lägg i köttbiten i en gryta med BARA vatten, låt koka upp och skumma av. , lägg liten smörklick i en gryta ich smält, lägg ilite pepparrot och sedan buljongen från köttet och ev mer buljong via en tärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.