Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamedtryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och varva med mjölkblandningen. Dekorera med färska hallon. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass och en frisk hallonsås
Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Rör ihop hallonsås med äggvisp. Dekorera med hallon och servera lite vaniljglass till. Idag fyller vår minsta 5 år och det firades i går med tårta och macarons. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Illa av mig, är så mycket annat just nu som ska hinnas med. Sedan på morgonen tog jag bort springformen, jämnade till moussen runt tårtan, spritsade på vispad grädde och toppade med massor av röda vinbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.