Häll över det kärnfria moset i en värmetålig skål tillsammans med äggulor och strösocker. Låt skålen stå i kylskåpet tills halloncurden svalnat helt innan du använder den
Då tar jag med mig en burk halloncurd. Eller, ni vet, äta med sked när ingen ser. Koka under omrörning upp de passerade hallonen med ägg och florsocker i en kastrull tills det tjocknat
Pressa gärna med en sked och skrapa undersidan på silen så du får med allt fruktkött. HALLONCURD. Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft
Pressa gärna med en sked och skrapa undersidan på silen så du får med allt fruktkött. Halloncurd. Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft
Jag ska nog inte sticka under stol med att jag misstänker att färgen hade blivit ännu mer tilltalande om jag inte hällt av den där decilitern med knallrosa hallonsaft
Jag tror också att det skulle fungera hur bra som helst att fylla tårtbotten med lemon curd (sådan finns ju att köpa numera), om man nu inte orkar stå och koka halloncurd
Själva tårtan blev i alla fall riktigt god, med sockerkaksbotten med riven citron och lite citronsaft i, halloncurd som fyllningen och citronfrosting runt om
Citrontårta medhalloncurd och citronfrosting. När degen vilat täck den med bakplåtspapper och lägg tyngder ovanpå (torkade bönor går fint, Heston använder mynt och keramikkulor går också bra
Fast jag ska erkänna att det tidigare bara varit lemon curd som jag pillat med hemma. Men eftersom jag nu insett vilken fantastik produkt man kan få av dessa överblivna äggulor så vill jag dela med mig av min nya insikt till er (för handen på hjärtat, det är inte alltid man hinner eller känner för att göra glass)
I år går jag all in med den ärtigaste och puffigaste lilla rosa tårta man någonsin skådat. Bred lite av vispgrädden och sylten på understa lagret, vaniljkrämen på nästa och halloncurden på nästa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.