300 g mörk choklad 70 % (jag hade med mintsmak)2 dl vispgrädde1 dl socker100 g rumsvarmt smörKoka upp grädde och socker och häll över den finhackade chokladen. Kakan är dekorerad med en ros från en av mammas rosenbuskar 300 g mörk choklad
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Klä försiktigt de små chokladlängdernamed massan. Jag har gjort några justeringar, och eftersom jag tyckte om dammsugarna så otroligt mycket, så lägger jag upp receptet igen här nedan, med justeringarna såklart
Riv mandelmassan grovt och vispa den med smöret. Skär i bitar och garnera med godisägg. Klä en liten form med bakplåtspapper, cirka 18x25 centimeter, eller vik en låda av bakplåtspapper i den storleken och ställ den i en form eller på plåt. Tryffelglasyr 1
Klä försiktigt de små chokladlängdernamed massan. Förr i tiden gjorde jag alltid hela julmiddagen, men det känner jag att jag inte hinner med alls nu för tiden då vi har lille Vincent (som ärligt talat är rätt uppmärskamhetskrävande)
Klä försiktigt de små chokladlängdernamed massan. En gång testade jag också att göra dammusgare med socker - och det smakade inte i närheten av så bra som dessa
Forma degen till tre långa rullar som du lägger på varsin chokladlängd. du med vetja. Skär kakorna i snittar omedelbart när du tar ut dem ur ugnen, vi använde en pizzaslicer
Klä försiktigt de små chokladlängdernamed massan. Jag har faktiskt gjort det ett par gåger tidigare - och jag tycker dom blir godare än dom med socker måste jag säga
Klä försiktigt de små chokladlängdernamed massan. Här nedan kan ni se en variant med färska dadlar. Först ska jag träna ett skivtångspass (har blivit lite mindre träning denna vecka tyvärr, så detta ska bli skönt), därefter blir det jobb med företaget och förhpnningsvis en promenad med en vän
Klä försiktigt de små chokladlängdernamed massan. Chokladdegen (mitten) är gjord av färska dadlar (utan kärna), nöt- och/eller mandelmjöl, smaksatt med kakao, arraksarom och kaffe
Allt började med att jag fick ett samtal i fredags där jag fick frågan om jag ville vara med i nyhetsmorgon och baka, vilket jag självklart tackade ja till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.