1 kg chicken wings 1 tbsp fivespice powder 1/2 cup water 1/2 cup brown sugar 1/2 cup soy sauce 2 tbsp vegetable oil 3 cloves garlic, minced 1 tsp freshly ground black pepper
4-6 1 kg lammstek utan ben 1 msk hackad ingefära 2 msk Fivespices kryddblandning 1 1/2 tsk salt 3 rivna vitlöksklyftor 3 msk smör 1 msk rapsolja 1/2 msk malen koriander 1 tsk chiliflakes 4 stjärnanis 3 strimlade salladslökar 3 msk kinesisk soja 1 msk vinäger Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rätten var ganska kryddstark i sig, så ta det försiktigt med fivespice om du känner dig osäker. Hetta upp olja i en stekpanna, och bryn köttet i omgångar, tillsammans med hälften av den röda chilin, ingefäran och fivespice
Stek kycklingvingarna på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen (200´c) tills de är nästan färdiga. Pensla på såsen och grilla dom ytterligare tills ytan har fått färg, vänd dom gärna en gång under tiden
Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga. Servera med osaltat Basmatiris så smakar det precis som om man är på en Kinakrog
Five seeds flatbread (gluten free, vegan, paleo). I haven’t posted a bread recipe in a while now, which might make you think we don’t like bread or don’t eat bread very often
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.