Börja med att röra ihop blandfärs, lök, ägg, sweet chili, kryddorna. Jag har alltid en färdig kryddburk med krossad grön- och rosépeppar i, tog ca 1-2 tsk av det, det andra hällde jag i några "duttar"
Men under alla morötter så finns det chilibiffar. Oj, det här ser ut som ett morotsberg. 500 g blandfärs2 st ägg1 msk potatismjöl1/2 dl vatten1/2 - 1 röd chilipung (finhackad)1/2 dl chilisås1 tsk salt1/2 tsk svartpeppar2-3 moröttersalladslökBlanda ihop blandfärs, ägg, potatismjöl, vatten, chilisås och kryddor till en smidig röra
Blanda chilisåsen och mirin, lägg i köttstrimlor och låt dem dra i minst 20 minuter. Skiva rostbiffen i tunna strimlor och salladslökarna skall vara skivade på snedden
CHILIBIFFAR. Här kommer en rätt som är en typisk rätt för vår familj som är typisk typisk min… ”mammas köttfärsgryta” likaväl som familjefadern har sin ”vardagsgryta”
Var är sommaren och värmen. Nu är det för trist ute och det blåser och regnar. Har varit ute en tur men tycker inte att man ska behöva ha halsduk, vantar och varm jacka i slutet av maj
Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, pressad vitlök, salt och sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.