Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Lägg i köttet och bryn det runtom på stark värme. Skär av ändarna på auberginen, skala och skär de i 1 ½ cm tärningar. Häll på 4 dl vatten, krydda med 1 tsk salt och låt sjuda 30 min under lock
När jag var i Japan, åt jag i indisk curry restauranger ganska ofta. Denna indiska spenat curry är en av mina favorit men jag har aldrig sett i Sverige … Jag vet inte varför
Låt koka på svag värme i 20 till 30 minuter. Orginalreceptet från använde ett paket quornfärs. Jag använder i princip aldrig quornfärsen, tycker den kan smaka konstigt om man värmer upp maten igen
Precis som jag skrivit i ett annat inlägg med recept på en liknande curry men då med aubergine är indiska curries sällan särskilt fotogénique, men oj så goda de är
The Vegetarian Curry Bible är en komplett indisk kokbok som ligger på nätet i PDF-format. Den vegetariska currybibeln – Vegetarian Curry Bible – Gratis indisk kokbok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.