Min andra stapelfrukost är en rå chiagrötmedbär (eller ibland frukt). Servera medbär eller frukt. Alla bär är goda att servera till gröten och mango fungerar också bra
Rör runt och toppa medbär eller frukt. Mandelmjölk och lite vaniljpulver gör att det smakar dessert Smaksätt eventuellt med lite agavesirap om du gillar sött
Dekorera med grädde och färska bär. Färska bär. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Färska bär. 225 g hallon/blåbär. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Chiapudding med banan och cacao nibs, 1 stor portion 4 msk chiafrön 2 dl mjölk (t ex cashew- eller mandel-), mer om du vill ha till servering också ½ tsk vaniljpulver ev 1 tsk agave (behövs knappt om bananen är mogen) 1 banan, skivad cacao nibs till dekoration Rör samman alla ingredienser [
Jag har serverat den här chiapuddingen som dessert toppad med kanelkryddade, rårörda bär. Jag älskar chiagrötmed smak av saffran och med mjuka bitar av fikon och har redan lagt upp en variant av det här receptet med hallon, men jag tyckte att det var värt att tipsa igen, denna gången utan topping
Chiapuddingen på bilden här nedan är toppad med en hallonröra och bär. Det är bara att blanda med exempelvis mjölk eller grädde och låta det stå ett tag, utan att det behövs tillagas
En av helgens desserter bestod av varma bärmed Mascarpone-grädde. Jag blandade bara Mascarpone-ost med lite grädde, florsocker och vaniljsocker och vispade till en fluffig smet
Du blandar helt enkelt ner chiafrön i mjölken tillsammans med lite vaniljpulver. Jag brukar röra ner lite honung i gröten, men att lägga på lite bär och frukt är också mycket gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.