Här kommer receptet på lördagens smarriga efterrätt med bland annat hjortron. I dag blev det en vab-dag hemma i soffan med Ida (inte vad jag hade planerat)
Söta med sockret och smaka av, det ska inte vara surt men gärna lite syrligt. För vi har plockat massor av både smultron och hjortron så det första jag gjorde nu när jag kom hem var att testa dem i två olika muffinssorter
Här kommer ett litet tips på en variant till den så supergoda Strawberry Daiquiri men medhjortron. Mixa bären med en stavmixer – sila så alla frön silas bort
Lägg på tomater och hackad rödlök, lägg en chèvretoast på varje tallrik Ringla över olivolja, balsamvinäger och tryffelolja runt om toasten och strö över valnötter, avsluta med lite flingsalt och svartpeppar
Chevretoastmed honung och ruccola 4 personer 4 st skivor rostbröd 200g chevreost 1 stor näve ruccola 4 st körsbärstomater honung solrosfrön Sätt ugnen på 150°
Skar av kanterna först och sen smörstekte jag brödet i stekpanna med mycket smör. När vi kom hem bestämde vi oss för att festa till det, blev ju en tidig middag idag innan fotbollen, så vi gjorde en chevretoast
Ta ut rundlar ur brödskivorna med ett passande glas eller dylikt. Lägg rundlarna med ost på ruccolan, "stänk" över balsamvinäger och sist ringla över flytande honung och servera genast
Det blev chèvretoast med vinkokta fikon, fiskrulader i butternutsås (äntligen kom jag till skott. Lägg på osten med kanterna kvar (så att den inte rinner ut) och skär till toasten så att den blir rund som osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.