Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
(Du behöver inte skala äpplet) Strö på socker ochkanel i den mängd du vill ha. Skär ½ äpple/platta i tunna halvmånar och lägg omlott i en cirkel ovanpå marmeladen
Strö på resten av pepparkaks-smulorna och toppa med några lingon ochkanel. kanel. Skala och tärna äpplenaoch stek dem i en stekpanna med smör, socker och ka-nel
Toppa av med resten av äpplena. I en stor panna sauterar du äppelskivorna med smöret, resten av farinsockret , nejlika, kanel, muskotnöt tills äppelskivorna är mjuka
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.