Oxfilén. Skölj potatisen och låt rinna av väll på ett hushållspapper, Pensla en gjutjärnspannamed smör runt om, lägg potatisen i cirklar lite om låt, pensla med smöret, strö lite salt och peppar mellan varje lager
Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna. PommesAnna. Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
och så här blev det, confit de canard medpommesAnna. Det här serverade jag medpommesAnna. Sen det sista som missas i receptet men som sas på brödkursen, innan servering lägger man anklåren med skinnsidan neråt och steker på i pannan i cirka fem minuter
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Hetta upp en pannamed en klick smör. Nu är det viktigt att du sätter potatisen i press, lägg en tallrik eller något annat ugnsfast ovanpå bakplåtspapperet och ställ på en mortel
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.