Nu ska ni få ett recept på en kanondessert som ni kan ha i tankarna till nyårsafton, eller så klart ska ni ju inte bara ha den i tankarna för där smakar den ju inte mycket, nej fram med den på matbordet så ni får njuta
Vispa äggvitan och vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott. Champagnesorbet. Jordgubbarna skar jag i skivor och marinerade några timmar med resten av citronen och florsocker
Blanda med resten av sockerlagen, vinet, citron- och apelsinjuicen. 1 gelatinblad375 ml torrt mousserande vin2 msk färskpressad citronjuice2 msk färskpressad apelsinjuice1 äggvitaSockerlag2 1/2 dl vatten3 1/2 dl socker2 dl färsk mynta60 g glykosSå här gör duBlötlägg gelatinbladet i kallt vatten
Så vi kommer njuta av oxcarpaccio med friterat ostron, hummersoppa med råstekt hummer, helstekt hjortrygg med palsernackspuré och frasig getost samt lemon curd cake medchampagnesorbet
Men riktig vaniljglass och champagnesorbet är några andra favoriter. Har man noll koll när det gäller efterrätter, så får man spela med de enklaste korten
Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter
Vispa kraftigt i vattenbad på spisen eller på medelvarm platta. Slå upp krämen i en avlång plastbehållare, i en sådan är det enklast att göra glasskulor med ett kuljärn
En kula champagnesorbet som jag hade förväntat mig mer av. Både igår kväll och idag har jag börjat med en glass för att sedan gå hem och äta grekisk sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.