Vegeta ( allkrydda/grönsakskrydda frånbalkan). Den brukar göras med nöt, fläsk, kyckling eller helt vegetarisk och alla gör den på olika sätt beroende vilken del man kommer i från och traditioner som man har fått hemifrån
Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen. Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice
Min man har rötter på balkan och han brukar prata om sin farmors fyllda paprikor. Ibland gör det mig så sugen, och då blir det ofta dessa, som är min tappning av det hela
Rejält kryddiga och med massa härlig kolsmak från grillen, så vill jag ha mina Ćevapčićis. Jag lånade Jovan Radomirs kokbok "Mitt Balkan" på biblioteket
Det är en rätt som lagar sig själv och som är mustig, mättande och nostalgisk för folk från före detta Jugoslavien, alla har sin berättelse om morfars eller mammas böngryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.