En favorit på tallriken är en kycklingsallad med ceasardressing och brödkrutonger, vi läste om orginalreceptet på ceasarsallad som inte alls ser ut som dagens version, skulle vara roligt att testa nångång fast det inte egentligen är mycket till sallad, mer ett snacks känns det som
Romansalladen blandas med Ceasardressingen. När värmen kommer är salta sardeller med kapris perfekt, titta gärna efter de som är inlagda i en glasburk istället för konserv, de är oftast mjukare och mjällare i sin konsistens, så att de nästan smälter på tungan
andra kesella baserade dressingar så är det självklart att man ska ha en Ceasar. Vad mer kan man. säga än att om man nu har gjort kesella bea, kesella tzatziki och en hel del
Självklart kan du ha vad du vill på din pizza men jag tipsar om Sardellerna i receptet nedan. (Receptet går att dela till ½ för mindre mängd)50g Jäst, färsk5dl Kallt vatten12-14dl Vetemjöl Special1dl Olivolja1tsk Salt4dl Tomatsås (Vi kokade ihop 2tetrapack passerade tomater med en tetrapack krossade tomater med chili samt ½dl Olivolja och 2st Vitlöksklyftor)1st Burk, ca 20st filer Sardeller20st Kalamataoliver2st Rödlökar i skivor200g Fårost1st Kruka färsk Basilka½dl Olivolja till pensling av kanternaTorkad OreganoSåhär kan man göra
Sätt ugnen på 225°C. Vänd potatisarna i olivolja i en ugnssäker form eller på plåt. Salta och peppra. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 25 minuter
Finhacka levern, och lägg sedan tillbaka den i pannan med sardeller och kapris. Min kycklinlevermousse 450 gram kycklinglever 2 schalottenlökar, finhackade 1 liten vitlöksklyfta, riven 2msk smör 2 msk olivolja 0,5 dl sherry 2 msk kapris,hackad 3 sardellfiléer, finhackade 1 dl vatten 1 msk Touch of Taste kycklingfond en extra klick smör Putsa kycklinglevern. 3 sardellfiléer
Tag av locket, rör i bolognesen, och låt den koka ihop utan lock. Jag tog det lite varsamt med rödvinet, hade i ordentligt med lagerblad och tillsatte sardeller bara för att det är så gott, och för att det så fint förhöjer smaken
4 8 fina skivor lövbiff (à ca 75 g) 1 liten rödlök 8 - 9 sardellfiléer 1 kruka basilika 1 msk kapris 4 äggulor 2 msk smör flingsalt nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägga några skivor mozzarella i varje dubbelmacka, fyll hälften av bröden med spickeskinka och den andra hälften med sardellfiléer som först klappas torra med hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.