Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo"
Krydda med salt och peppar. Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den. Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indiskkyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Skär kycklingen i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör tillsammans med paprikabitar, ingefära, kummin och svartpeppar
Fräs kycklingmed kryddorna i smör och olja ett par minuter. Koka upp och smaka av med ev mer kryddor. Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär
pensla kycklingbitarna runt om med färgen. Jag började med att följa ett recept jag hade men svängde sedan av när jag insåg att jag inte hade alla ingredienser hemma
Servera kycklingenmed ris, gurkyoghurt, limeklyftor och gärna ett gott bröd. Oj, vad de ser fram emot det och oj vad jag är ledsen att jag inte kan vara ledig och hemma med dem hela härliga jullovet
När kycklingen är klar, lägg den i en djup tallrik/form och täck över med plastfolié. Det var verkligen jättesmaskigt, men nästa gång ska jag nog dra på lite mer med kryddorna
Klä ett ungssäkert fat med aluminium folie och lägg kycklingbitarnamed skinn sidan upp. Krydda med garam masala, gurkmeja, chilipeppar, farinsocker och salt , rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.