Den här gången har vi provat Pellegrino Artusis recept på fritterade kronärtskockor. Det är inte godaste sättet att laga kronärtskockor, tycker vi, men är man kronärtskocksfantast så kan det vara värt att prova ändå
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Carciofi saltati. Mondare i carciofi per ottenere i cuori e la prima parte del gambo. Aggiungere un pizzico generoso di sale, lo spicchio d’aglio schiacciato e cuocere a fiamma medio-bassa fino a quando l’acqua non verrà assorbita e/o quando i carciofi non saranno teneri (provare ad infilzarli con una forchetta)
Mondare i carciofi per ottenere i cuori e la prima parte del gambo. Aggiungere un pizzico generoso di sale, lo spicchio d’aglio schiacciato e cuocere a fiamma medio-bassa fino a quando il succo d’arancia non verrà assorbita e/o quando i carciofi non saranno teneri (provare ad infilzarli con una forchetta)
Efter denna lätt traumatiska upplevelse har jag lärt mig att kronärtskocka heter carciofi på italienska, så att jag slipper göra samma misstag i framtiden
Hamburger di carciofi e speck. Mondare i carciofi per ottenere i cuori e la prima parte del gambo. Aggiungere un pizzico generoso di sale, lo spicchio d’aglio schiacciato e cuocere a fiamma medio-bassa fino a quando l’acqua non verrà assorbita e/o quando i carciofi non saranno teneri (provare ad infilzarli con una forchetta)
"Jag är en underbar kvinna. " utbrast jag två gånger idag. en gång när jag stod och totade ihop den här förbaskat goda risotton och den andra gången när jag satt och åt den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.