Så det fick bli tillagning av en enklare köttfärssås - eller Ragù diCarne på italienska. Jag hade tidigare i veckan planerat att tillaga något av recepten i Matälskarens Bolognesetävling och redan då bestämt mig för att använda ragùn i polentagratängen
Chili concarne satt finemang efter all julmat. Det blev en tripp till akuten igår. Handleden var supersvullen och jätteond när jag vaknade, så jag gav upp
Chili concarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili concarne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin. Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt
ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt. Fräs färsen och löken direkt i pottan så den får lite yta
"Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Smula ned en buljongtärning, skär paprika i jämna bitar, lägg ned tillsammans med baconet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.