I söndags blev jag vansinnigt sugen på calamari när jag gick förbi fiskdisken på Waitrose, så vi köpte en del och sen lagade jag ett berg av calamari till middag till Therése och mig
Den här gången har vi provat Pellegrino Artusis recept på fritterade kronärtskockor. Det är inte godaste sättet att laga kronärtskockor, tycker vi, men är man kronärtskocksfantast så kan det vara värt att prova ändå
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Hetta upp frityroljan till 175°. Lägg ner en liten brödbit och fräser den är oljan klar. Krydda under tiden havskräftstjärtarna med salt och vänd dem i maizena
calamari. De större fiskarna friteras 3-4 minuter, de mindre cirka 2-3 minuter, calamari och räkor i några minuter, tills alla sorter är gyllenbruna och frasiga
Gör så här. Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt
ex calamari. Om du har tid kan du laga Christians tomatsås. Receptet nedan är en stor sats, så det som blir över efter du använt de 3 dl som behövs till skaldjursrisonin kan du frysa in
Tobbe beställde in Zucca fritti och fick in ett mindre berg av frasigt friterade grönsaker. ankragu, Bermondsey, crostini, frittata, fritti, italienskt, London, pannacotta, rigatoni, tonfisk, Zucca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.