Vi har en uttjatad men god tradiotion här hemma på fredagar, vi äter taco som många andra. På sistone har jag varierat lite med att servera taco med tortillabröd, hårdaskal, gratänger och igår blev det paj
Vill man ha stark mat måste man öka på av just srirachasåsen som ger ordentlig styrka i små mängder. Jag använde 1 msk srirachasås och det blev lite småstarkt, lagom enligt mig
Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja. Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med kycklingen
Fräs löken glansig och lägg i färsen och fräs denna tills den är grå. Rör ner majs och paprikan. Blanda ner kryddorna (börja med det lilla måttet först, öka på efter hand som du smakar av
Jag hade egentligen tänkt att göra en helt annan morotssoppa, men när jag läste det receptet lite noggrannare tyckte jag att den soppan verkade rätt tam i smaken, så jag gjorde en egen variant kryddad med cajunkrydda istället
Det är förändringarnas vindar som blåser och det är stora steg ut i det blå som tas men det är samtidigt kanske en sådan push en behöver här i livet då och då
Jag brukar ta en uppfriskande promenad under förmiddagen, oavsett väder. Idag är det dock nio minusgrader här, så det känns lite motigt att gå ut i kylan
Skär paprikor, rödlök, purjolök och skalat äpple i mindre bitar. Koka ihop crème fraiche, sweet chili, grädde, sambal oelek och buljontärningarna ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.