Våffeldagen idag, har ni ätit några våfflor idag då. Det har vi gjort i alla fall. Jag har ett Supergott recept på belgiska våfflor på bloggen men idag testade jag ett nytt recept som jag hittade i Nerikes allehanda
Häromkvällen var det verkligen ett sånt där man tager vad man haver tillfälle i vårt kök. Vi skulle vara bortresta några dagar så det gällde att äta av det som fanns att tillgå
Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. I alla fall om ni frågar mig. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japanskt matlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japansk mat
, har bakat muffins med hallon o vit choklad. Det var verkligen göttit. Mmm. I dag är det Cajsas födelsedag, lilla flicka (barnens fina kusin) fyller 10 år o det känns väldigt stort
Det äldsta belägget för att den här rätten har tillagats i Sverige är ett recept på turkiska "Dolma" som finns i Cajsa Wargs berömda kokbok (1765 års upplaga)
Lättaren än så här blir det nog inte i köket. Röj runt i 10 minuter tillsammans med svamp och vitlök – och så står den där, en toast med champinjoner, vitlök & persilja
Goddagens. Igår var jag med min mamma på söder här i Stockholm och efter att ha avnjutit en fantastiskt god lunch på Urban Deli (kan verkligen rekommendera den grillade tonfisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.