Jag hade krusbär- och chiligelé kvar som jag lade påtallriken. Jag plockade upp en fin älgstek ur frysen som hamnade i min stekgryta tillsammans med följande ingredienser
Och det här var en riktig höjdare. Visst finns det mycket som är viktigt i vardagen och ett av det viktigaste för mig är att ha tid att kunna släppa allt för en stund och finnas där när någon behöver mig
Rätterna finns redan påbloggen i registret. Entrérätt. Glada vappen och god fortsättning påvåren. Bakad torskrygg med nordisk pesto, salsa och vårens första primörer
Rör om tillsosten smält. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1vatten. 1svartpeppar, nymalen. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Smaksätt med citron och fisksås (eller salt), tillsätt dill. Då var vi åter på plats i köket efter enliten minisemesterresa till närmaste huvudstad, Köpenhamn, där vi spatserat runt och bara njutit av tillvaron några dagar
Denna pasta gjorde jag på alla hjärtans dag till mig och Johan. Receptet kommer från Arla och det enda som jag ändrade på var att jag tog koriander i stället för persilja i gremolatan och hummerfond i stället för skaldjursfond i såsen
Så ser ni ett exemplar på antikvariat eller loppis, tveka inte att slå till. Det är helhetsgreppet, rutinen, timingen och erfarenheten som tar tid att tillägna sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.