De här vegobiffarna gjorde jag av de rotfrukter jag råkade ha hemma, och de blev goda. Krydda rejält med vitlökssalt, peppar och timjan, och smaka av smeten
Förra veckan rev jag ner lite i vegobiffarnamed halloumi. Helena gjorde liknande vegobiffar nyligen. Men JAG gillade ju de här biffarna som vi hade med butternuthummus, quinoasallad och linsallad med ruccola och getost
Orginalinlägget Vegobiffar hittar du på Hälsa som livsstil. Börja med att blötlägga 2 msk chiafrön med 6 msk vatten och låt det stå i 10 minuter medan du gör nedanstående moment. Forma till 12 biffar och stek i rikligt med kokosolja (eller annan olja) ett par minuter på vardera sida på medelhög värme tills de får en fin krispig yta. 10 minuter med
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.