Det här måste ni testa. Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Ingredienser Portioner. 4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Inlägget Busenkla efterrätten dök först upp på Det ljuva 40+ livet. Imorgon fyller min sambo år vilket var en bra anledning att bjuda in till middag i lördags
Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Idag fick jag dock för mig att jag skulle baka frukostbröd och då valde jag de här källarfranskorna eftersom de går snabbt att baka och är väldigt goda
Idag är det vintersolståndet. YES. Nu vänder det. Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Källarfranska. 3 juli 2016, 22. 06. Hallå. Hoppas att helgen har varit bra. Här kommer ett gott tips på källarfranska, mjuka och fluffiga precis som en källarfranska ska smaka
Källarfranska. Vad är väl inte bättre än att få vakna till färskt hembakat bröd till frukost. Dessa bröd går alldeles utmärkt att kalljäsa under natten för att på morgonen gräddas
Mer julgodis. Här har vi ett busenkelt och väldigt gott recept på hemmagjord daim. Här har du bas-receptet, vill tillägga att det är urgott att tillsätta riven apelsinskal och apelsinsaften från frukten
4 stycken1 liter filmjölk1,2 kg rågsikt5 tsk bikarbonat5 dl brödsirap eller ljus/mörksirapBlanda alla ingredienserna till en smet som påminner om tjock sockerkakssmet
Källarfranska. 50 gram jäst. 850 gram ekologiskt vetemjöl. ½ dl olivolja. 20 gram salt. 5 dl kallt vatten. Väg upp alla ingredienser och kör i degblandaren i 12-15 minuter till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.