Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på
Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på
Jag grillar tofu både på grillspett och som cirka en centimeter tunna bitar/biffar. Tofu är enkelt att grilla men lite knepigt att marinera eftersom den inte tar åt sig smak speciellt lätt
Vanligtvis gillar jag inte smaken påtofu, men i detta fall var den ganska hårt stekt, och dessutom indränkt i den kryddiga chilisåsen, så den smakade riktigt gott
Skär tofun i kuber om 2 cm ( eller halloumi ) hetta upp pannan och bryn tofun i olivoljan. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs löken, zucchinin och 1/4 av morötterna på medelhög värme i några minuter. Vänd ner den stekta tofun i pannan och låt sjuda i ytterligare 2 minuter servera sen grytan med kokta riset och salladen 1 fp hårdtofu ( smaksatt om du vill). 3-4 vitlöks klyfter ( beroende på hur mycket vitlök man gillar )
Om du sedan ugnsbakar eller steker in marinaden på låg värme under en längre tid så får du en helt oslagbar karamellisering där du nästan är tacksam över tofuns egna mildhet som gör att smaken från marinaden kommer perfekt fram
Stek tofunpå hög värme så den får fin färg. Koka pastan enligt anvisning på paketet. 2 portioner 1 pkt (200 g) rökt tofu1 hackad lökfinhackad vitlök efter smak1/2 dl riven parmesan2 dl sojagrädde hackad persiljaspaghettisalt, svartpepparSkär tofun i tunna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.