)Och som ett alldeles otroligt sammanträffande så sitter vi på både ett foto och ett recept på Budapestrulle som piffats till lite med färska hallon, tänk som det kan bli
Mandarinklyftor är den klassiska fyllningen men prova gärna med annan frukt eller bär, t. Budapestrulle är en nötig och lite seg rulltårta fylld med grädde och mandarinklyftor som kan vara konserverade eller färska
Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon
1Täck en långpanna, cirka 25 cm × 35 cm med bakplåtspapper. 1Stjälp upp kakan på ett bakplåts- papper och drag av papperet som kakan gräddats på (pensla med lite kallt vatten om det inte släpper). 1Vispa grädden tillsammans med sockret. 1Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den med hjälp av papperet från långsidan. 1Rulla in kakan i papperet och lägg den med skarven ner på ett fat eller skärbräda
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat. Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut
Nu är det evigheter sedan det var mors dag, och lika länge sedan som denna budapestrulle bakades. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, täckt med lätt smort bakplåtspapper
Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat. När min mamma fyller år så önskar hon sig alltid en Budapestrulle till fikat och självklart så även i år
Även receptet på cupcakesen med Nutella som jag gjorde för ett tag sedan är denne mans ide´. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.