Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar. Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
Strimla basilikan och blanda ihop medtomaterna. Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Jag gjorde jättemånga bruschettas så jag struntade i att gnida dem med vitlök den här gången - allt för att vinna tid
16 kvisttomater. 1Créma di balsamico eller balsamvinägerGnid in bröden med vitlök och olivolja. 1Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan. 1Blanda samman i en skål och smaka av med salt och peppar
Till förrätt/snacks gjorde jag bruschettas i ugnen, vilka blev farligt goda. Skär baguetterna i relativt tunna skivor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper
Gröpa ur innanmätet i tomaterna (kärnor etc) och hacka tomatköttet grovt. En av de rätter som jag definitivt skulle ha mycket svårt att leva utan, är en god bruschettamed tomat och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.