Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting medchoklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Rulla chokladdegen till en rulle och lägg på plåt med bakplåtspappaer och platta till något. Rulla runda bollar av degen och lägg i pappersformar, tryck ett håll med tummen i kakorna där i lägger du hallonsylt
Brownie cookies medkola/choklad topping. Dem fick med beröm godkänt av test panelen. När man sen ber sina choklad älskande vänner att provsmaka och ser deras miner under tiden dem fikar, ja då är lyckan total
Receptet nedan är verkligen en chokladdröm, mjuksega chokladbrownies. Bättre att veta hur mycket det är i propoints och ta med det i beräkningen, ha full koll på så sätt och samtidigt gå ner i vikt
(Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Smält smör och choklad över vattenbad. Häll i den smält chokladen. Klä en 20x20cm form med bakplåtspapper. 170 gr mörk choklad (typ Anthon Berg). 2 tsk vaniljextrakt (går bra med vaniljsocker). Vispa ägg och socker med vaniljen i 4 minuter. 170 gr mörk choklad
Då håller de formen bättre. Häll i smör-och chokladblandningen i skålen med övriga ingredienser i. Testa med en sticka för att se om de är klara, det kan vara lite svårt att avgöra genom att bara titta på dom för de ser lite kladdiga ut men det är så de ska vara
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Vi gjorde tre olika sorter. Låt det rinna av och lägg det i en gryta med 8 dl vatten. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka
Nu kan jag tillochmed äta inlagd sill, ganska imonerande om jag får säga det själv. De här tre sorterna gjordes förra julen på min och Martinas julstökskväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.