Broccolipizza
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 180 g broccoli

  • 14 dl ost

  • 12 mozzarella, à 125 g
  • 1100 g körsbärtomater

  • 1140 g kronärtskockshjärta på burk
  • 1
70 g sallatsblad

  • 1100 g parmaskinka eller coppa

  • 12 msk olivolja
  • 1
 salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader.

  • 1 Riv broccolin grovt på rivjärn eller i matberedare. Blanda det rivna med ägg och riven ost.

  • 1 Platta ut blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Det ska täcka nästan hela plåten. Kan kännas lite smuligt men det smälter ihop i ugnen. Grädda i 15 minuter.

  • 1 Skiva mozzarellan och skär ­kronärts­kockshjärtan och tomater i fjärdedelar.
Fördela sallatsbladen på den ­gräddade pizzan och ­fortsätt med mozzarella, tomater, ­kronärtskocka och skinka.

  • 1 Ringla över olivolja. Salta och peppra.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.