Brillat-Savarin
Ostbrickan
Ostbrickan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1930 talet och namngiven efter den kände franska gastronomen Brillat Savarin. Osten tillveras av komjölk och grädde, mestadels runt regionen Ile de France och osten produceras året runt. Un dessert sans fromage est une belle qui il manque un œil- "en dessert utan ost är som en skönhet som saknar ett öga".( Brillat Savarin) Brillat Savarin skall ha en fetthalt på minst 75%.(triple-creme), och den härliga krämiga kärnan omges av ett lite hårdare vitmögelskal. Osten har en krämig dock något syrlig smak av grädde, salt, smör, och med inslag av nöt och champinjoner. Osten Brillat Savarin tar med mig på en härlig ost-upplevelse, och dess insida är verkligen härligt mjuk och krämig. Till min Brillat-Savarin passade jag på dricka en rosa champange, Billecart-Salmon. Annars så passar ett lätttare fruktigt vitt vin till, och gärna med en härlig söt marmelad eller söta bär på en skiva Levainbröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.