Till tunnbrödskorgarna behöver ni. Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Korgar/skålar av lufttorkat kött. Forma skivorna till små korgar och lägg i småbrödsformar, konfektformar eller forma dem över ett botten på ett smort, litet snapsglas
Just nu är det härligt vinterväder i stora delar av landet, så varför inte packa en utflyktskorg och gå ut i skog och mark – eller bara på gården… Quesadillas är perfekt utflyktsmat sommar som vinter
Obs att korgarna måste vara mycket väl mjölade, annars fastnar degen. I brist på korgar kan man naturligtvis forma två runda bröd för hand, vilket jag alltid gör
Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Skagenröran serverade jag i parmesankorgar som jag i alla fall gjorde själv. Även parmesankorgarna går utmärkt att göra i förväg och förvara i rumstemperatur
Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
Fyll korgarna strax innan servering (annars står de och blir sega/mjuka). Till tunnbrödskorgarna. Vänd kopparna upp och ner och forma bakplåtspappret över
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.