84 bitar
tårta och sedan 4 glutenfria cupcakes, men så blev det inte. Det hela slutade med att jag gjorde en 110-bitarstårta och sedan 5 glutenfria cupcakes. Då kan jag även avslöja att våning 5 ställdes in i frysen – Kände liksom att antal bitar räckte Ni som läst bloggen ett tag är nog inte förvånade, jag har ju nämligen en tendens att göra på tok för många bitar. Dock föredrar jag att göra det, så det är ett val från min sida. För det första så älskar jag höga tårtor, för det andra så vill jag ju absolut inte att tårtan ska ta slut och för det tredje så är ju tårtan så pass god dagen efter att jag tycker man ska kunna unna sig en extra bit bröllopstårta då. Kanske ska lägga till en fjärde anledning oxå, och det är att om det blir över så kan man frysa in tårtan för att njuta av senare. Så 4 bra anledningar till att göra för mycket tårta helt enkelt
20 cm
och 15cm och höjden på våningarna varierar mellan 9-16 cm Sammanlagt var den lite över 50cm hög, dock missade jag att väga den (kan dock säga att den var galet tung ).
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med lite av passionsfrukten i en kastrull
Detta är en elegant men enkel bröllopstårta i vitt med ljust rosa rosor den består av chokladbottnar fyllda med en hallonmousse och vit choklad spacklad med marängsmörkräm och täckt med extra vit marsipan
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med lite av passionsfrukten i en kastrull
Tillbaka till bröllopstårtorna, det var ju en tårta som var speciell så jag börjar med den, egentligen är det ganska självklart, den är nämligen vegansk, och visst ska det alltid finnas ett sådant alternativ till varje tårta
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vispa sedan upp det med elvisp till en maräng. Om man vill kan man pensla bottnarna med lite mjölk utblandat med en gnutta vaniljsocker
Dagens bakning är avklarad, söta lilla Hjalmar ska fira sin första födelsedag med tårtor. Nu har jag begett mig mot eftermiddagshäng tillsammans med min tidigare jobbarkompisar
Lägg ihop bottnarna med grädde och frukt mellan varje lager. Fyll det översta lagret med nougat. Lått det smälta på medelvarm platta tills det är ljusbrunt
Tårtan dekorerade jag med handgjorda rosor steg för steg hittar du (här). Därefter spacklade jag tårtan med swiss maräng smörkräm, både steg för steg och recept hittar du (här)
Här önskades det en vit och stilren design med, pärlmönster, champagnefärgade band, rosor, dahlior, listianthus-knoppar och deras logga från inbjudningskortet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.