Varm risonisallad med kräftor, sparris och citronsås. jag brukar fråga pliktskyldigt om jag kan hjälpa tillmed något, men hittills så har han peppar peppar aldrig tyckt att jag kan det
Så idag blev det en liten mix ochmed kombination av krämig romsåsmed dill. Såsen säger jag bara mmmm skulle kunna sitta med en sked och bara äta den, haha
Jag börjar med ett supergott fröbröd och ett aromsmör som passar finfint till just kräftor. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper och bre ut smeten på plåtarna
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. Med risk för att bli tjatig så blev det tunnbrödssnittar igen men den här gången icke de gamla vanliga med parmesan, prosciutto och sambal oelek
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tillochmed fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Här kommer recept på sesamkex och mandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex. Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön
Täck med aluminiumfolie och. Lyft kastrullen från värmen ochtillsätt vetemjöl och. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar. Fyll tortillasenmed kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtill glöggen
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammansmed vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås
Vi ska fira påsken tillsammansmed våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.