Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag
Salta och krydda karréskivorna, lägg dem i en ugnsform. 8 skivor fläskkarré. Torka av de soltorkade tomaterna från olja annars flyter oljan omkring och ser osmaklig ut, skär dem i mindre bitar och strö över köttet
Karré. Gnid in karrén med salt, peppar och vitlök. Skär ett cirka 10 centimeter djupt snitt längs med karrén så att det bildas en ficka. 1 bit fläskkarré, cirka kg
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.