Alternativ 2 - kraftigare smak av bonito 6 dl dashibuljong 1,5 dl mörk japansk soja 0,5 dl mirin 1 msk strösocker 3 handfull bonitoflingor (5-6 dl) Koka upp alla ingredienserna och häll av i en finmaskig sil
Bonitoflagor (vänstra bilden) är fisk som har torkats, sedan rökts och efter detta fått jäsa. I Japan är bonitoflagor en av de viktigaste smaksättningarna i matlagningen har jag lärt mig
spansk ventresco de bonito eller spanska Calippo). Spansk-franska smaker – råstekt potatis förstärkt med morötter, lök, röd paprika, chili, vitlök och örter serverad med pocherade ägg och fin tonfisk samt en hemslungad majonnäs
Tillsätt bonitoflingor, socker, mirin och soja. (kombu och bonito finns att köpa i färdig dashimix) 6 dl vatten 10 cm bit kombu (torkat sjögräs) 20-30 bonitoflingor 1/2 msk socker 2 msk mirin 1 dl soja smaksättning efter eget val
en småskaligt producerad soja, matlagningssake, bonitoflingor och konbu att göra dashibuljong på, ljus saikyo miso till misomarinerad fisk, röd aka miso till gyozasmeten, yuzujuice till salladsdressingar och förverkligandet av en seglivad glassidé, nudlar på längden och tvären och såklart torkade shiitakesvampar som jag inte kan leva utan
Bonito, CA 91908, USA. Besegra cancern- med metabolisk terapi. av Bengt LarssonI denna långa artikel får man följa några amerikanska läkares fantastiska kamp mot cancer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.