Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Inte för att jag inte tycker om det utan mest för att jag tyckte det var lagom med så här mycket. En tabbouleh är annars förknippad med väldigt mycket persilja och i min blev det inte lika övertagande
Lägg på blomkålstabbouleh, tomater, rödlök, persilja, citronklyfta och halloumi. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Hacka lök och stek med. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.