I fredags blev det västerbottenlax med blomkålspuré, romsås och smörslungade. De senaste dagarna har varit helt underbara, vilken skillnad det blir när värmen börjar komma
är ett strålande exempel på något som går fort att laga, är gott och är gott. Grädden va slut så Marco gjorde purén på smör och philadelphiaost (vi borde bli sponsrade)
Skär bort rotstocken på blomkålshuvudet och plocka ner det i mindre buketter. Lägg buketterna i en tjockbottnad kastrull och slå i vatten så att det precis täcker
Galet körig dag men mat måste man ju ha iaf. )1 påse blomkål kokas efter anvisningarMandelmjölk (min favorit )Kör blomkålen med mixerstav och späd ut den lite med varm mandelmjölkHimalayasalt,svartpeppar4 laxfiléer i ugnsform, spraya över lite olivolja och häll försiktigt lite äppelcidervinäger över, salta & peppra,ringla lite honung och strö persilja överIn i ugn 200 grader i ca 20 minMangosås
Puren är mild och lätt att tycka om, den passar både till fisk och kött om man önskar att få upp protein- och järninnehållet till barn som äter mer och får mindre energi från bröstmjölk eller ersättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.