Nu är det bara att bjuda in några vänner på en öl eller ett glas vin med tilltugg. Lägg lufttorkad skinka (parma-, serrano- eller bayonneskinka) på en plåt med bakplåtspapper
Sila av vätskan genom en finmaskig sil, smaka av med salt. Täck dom noga med plastfilm. Tag av från värmen och montera ner resten av oljan, smaka av med salt & peppar och låt svalna
4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Försvinnande goda tapas eller tillbehör till grillad fisk eller ugnsbakad torsk är dessa körsbärstomater som rostas med vitlök och serveras med basilikaolja och knapriga parmachips
Otroligt enkel att göra och tillsammans med de salta parmachipsen blev det en riktigt god kombo. Och jag vill såklart dela med mig av alla recepten men eftersom jag ( hör och häpna) inte fotade maten så har jag lånat bilderna av från Ica och Viktoria( Matplatsen)
Börja med att göra parmachipsen så här. Smaka av med soja, senap och worchestersås. Vill man ha det helt vegetariskt är det bara att hoppa över parmachipsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.