Västerbottenost är ju perfekt, å med den ska jag fixa en riktigt svensk och mumsig förrätt. Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Ingredienser Portioner. 6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaksätt med persilja och salt (om behövs). Sjud blomkålen i grönsaksbuljong tills blomkålen är mjuk. Gör en redning av olja, mjöl, paprikapulver och kallt vatten
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Koka blomkålen mjuk i vattnet med saltet. Vänd försiktigt ihop alla gubbrörans ingredienser och smaka av med salt, peppar och spad från matjessillburken
Slumpmässiga ingredienser i kylskåpet resulterar i en blomkålsoppamed nedmixad persilja. Efter intensiv roadtrip i sydvästra USA är det skönt med några dagars relax i sommarstugan vid Vänern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.