3-4 veckor
efter operationen så hade jag tre dagars jobb framför mig, men efter läkarens samtal så kände jag inte riktigt så pigg som jag trodde jag var (jag har nog även en släng av hypokondri) och vid arbetsdagen slut så ringde jag till chefen och sjukskrev mig.
Skaka påsen med popcorn så ser det ruskigt blodigt ut. Ordna ett riktigt spökligt kalas. Bjud på häxans glasstårta, spökmaränger och superläskiga fingrar
Nu får såsen inte koka* Stek köttet på hög värme i smör så det är blodigt, ett par minuter på varje sida högst (på andra sidan är det klart precis när du ser att röd köttsaft sipprar upp)
vid 55 grader är köttet rött och blodigt, vid 60 grader är köttet rosa med röd kärna,. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Flytta över den på sidan så den inte ligger över glöd, lägg på lock och grilla med indirekt värme tills köttet har en innertemperatur på 50-55 grader för blodigt och 55-60 för rosa
Alfons har nu uppnått en ålder då man kan börja pyssla på allvar. Det roligaste är att även jag får vara med & dessutom komma på alla saker vi ska hitta på -än så länge
Vi gillar blodigt kött så jag tog ut filén när den visade 53 grader. Vi köpte på oss en del hjortkött innan julen och hittils har vi gjort biffar och gryta
Cole slaw är så gott. Det förgyller vilken burgare eller köttbit som helst och det är lätt att göra. Förutom vitkålen vill jag ha lite morot i och så röd lök eller purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.