Ordet kompott kommer från franskans ”compote” som betyder blandning, och anrättningen kan ätas som efterrätt med en klick vispgrädde eller användas som alternativ till sylt
4 4 blodapelsiner 1/2 dl pistagenötter 1/2 g saffran 1/2 msk vatten 3 msk honung (alt agavesirap för vegansk) Till garnering mynta Lägg till i inköpslistan
Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda. kompott till ”veckans matlåda”. och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad
Skala med kniv så att du får bort allt det vita och skiva lite tunt så där. Tag 1 blodapelsin per person. Blanda 1 dl gräddfil med 1 tsk vaniljhonung (det har jag hemma men det har förmodligen inte du, no offense, så du tar lämpligen lite honung och lite vaniljpulver eller en dutt vaniljsocker istället, eller bara honung, så noga är det inte) och ringla över frukten
Glow Smoothie medblodapelsin, ingefära och honung (stort glas). Jag använde blodapelsin även om den inte var sådär mörkt röd som jag hade hoppats och som jag gillar allra mest
Det går naturligtvis också bra med juice från en färsk blodapelsin. Den här gången hade jag färsk timjan hemma och eftersom jag gillar smaken av apelsin, särskilt runt jul, fick det bli en skvätt blodapelsinjuice i marinaden
Skär av det yttersta skalet med en vass kniv eller en bra skalare och strimla det tunt. Skär bort det vita på apelsinerna med en vass kniv och släng det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.