Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Det är lite som våran pyttipanna och du kan göra den i oändliga variationer men grunden är alltid ris, ägg, fisksås och lök
salt och malen vitpeppar efter smak. Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Skrubba och sätt färskpotatisen att koka. Recept och Foto. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme. Koka äggen i cirka 8 minuter, hacka, hacka ansjovis och dill och tillsätt smält smör
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag med stekt potatis, spenat, halloumi ochstekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Det går så mycket snabbare och enklare att laga mat när man har rester i kylen att utgå från. Vi hade kokt ris i kylen så den här stekta ris-rätten gick lätt att fixa fram till grillmiddagen igår
Lågt kilopris och utmärkt gott. Kläck sedan ägget över woken och rör om lite försiktigt. Låt ägget stelna och servera med sesamfrö och lite chilliflakes på topp
Servera sedan till stekt torsk och i vårt fall pressad potatis. Jag har ju till och med köpt nya ullunderställ till killarna som jag vill att de ska använda
salt och peppar. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek äggen. Ta upp och lägg på en tallrik. Smält ytterligare lite fett i stekpannan och tillsätt pressad vitlök samt finhackad lök
Dagens frukost bestod av knäckebröd (inhandlat på adventsmarknaden i kyrkan igår) med ett stekt ägg och en kopp kvarg+fil med björnbärssylt (även den från kyrkans adventsmarknad), linfrö, vetegroddar och några All Bran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.