½ liter
vatten 3 dl blåbär 0,75 dl strösocker (eller rårörssocker om man vill) en nypa salt 0,75 dl grovt rågmjöl 0,75 dl vetemjöl Gör så här: 1. Häll vatten och blåbär i en kastrull och låt det koka ihop. Om det är för lite färg på vattnet så ha i mer blåbär. 2. Sockra och salta. 3. Sikta ner mjölsorterna i blåbären lite eftersom och rör ut så det inte blir klumpar. 4. Låt gröten puttra/koka svagt i ca. 10 minuter Provsmaka under tiden och sockra eventuellt mer om den är för syrlig. Ät med mjölk! Om det blir gröt över så häll upp i en form och låt stelna, den är minst lika god dagen efter!
1 dl havregryn. 11 dl blåbär. 12,5 dl vatten. 10,5 krm salt. 11 banan. 11 dl havregryn 1 dl blåbär 2,5 dl vatten 0,5 krm salt 1 bananKoka upp havregryn, blåbär, vatten och salt och låt småkoka några minuter
Det här nya året har jag inlett med att försöka göra frukostarna ännu mer nyttiga och vitaminspäckade än annars för att stärka det skraltiga immunförsvaret som fått sig en rejäl törn i november och december
instagram 100kitchenstories. Jag har alltid tyckt om jordnötssmör, men det har aldrig varit den där "wow omg vad gott"-känslan som många har över denna matvara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.