Jag har alltid älskat glögg, därför blev jag så glad när jag i Marthornas kokbok hittade ett recept på lingon- och blåbärsglögg som jag lät mig inspireras av
Så det fick bli en Blåbärsglögg i år. Blåbärsglögg 1 liter Blåbär 3 dl Vatten 2 Kanelstänger 20 hela Nejlikor 1 bit torkad Ingefära 1 påse Glöggkryddor 4 dl Apfelkorn 2 msk Honung Koka upp blåbär och vatten
Vill du ha tips på fler sorter, så hittar du här min blåbärsglögg och här en äppelglögg. Syrlig glögg. Här vid Medelhavet finns de godaste solmogna frukter man kan tänka sig
Blåbärsglögg smakar härligt av skog och kanel. Ulrika Ekblom Blåbärsglögg Ingredienser 5 dl blåbärssaft 25 skållade mandlar 1,5 dl hyvelspån från enträd 1/2 grapefrukt, yttersta skalet (använd potatisskalare) 10 krossade enbär 4 kanelstänger 4 stjärnanis 10 hela kardemummakärnor (2 kvistar torkad myskmadra – om du råkar ha) Gör så här Lägg allt i en kastrull, koka upp och låt stå i rumstemperatur i ett dygn
Och hade jag bara haft lite mer pengar skulle jag absolut köpt med mig deras snygga lila hood i ekologisk- och Fair Trademärkt bomull och allt samt en flaska eller två av deras Blåbärsglögg
Glögg royal - 1,5 cl alkoholfri blåbärsglögg fyll upp med Plex Prosecco. Efter mycket förberedelser så var det igår äntligen dags för vad som nu verkar ha blivit den årliga julbunchen
Blåbärsglögg från Vinfabriken. Årets ena nyhet från Vinfabriken är Blåbärsglögg. Tack vare de naturligt söta blåbären har man inte behövt tillsätta lika mycket socker och blåbärsglöggen har därför lägre sockerhalt jämfört med traditionell vinglögg (114 gram socker per liter jämfört med 190 gram socker per liter). Blåbärsglöggen har 11 procent alkohol och kommer i en 75 cl flaska för 89 kr
ekologisk blåbärsglögg som de smaksätter själva med apelsin, ingefära och. Raawka är ett. ekologiskt kafé som specialiserar sig på raw food, vegetarisk och vegansk mat
Koka blåbär tillsammans med kryddorna. Låt koka ca 10-15 min. Sila av genom silduk. Häll tillbaka saften i kastrullen och häll i socker och citronsaften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.