1931 var
tillhåll för både Hemingway och Orson Wells. 1948 skapade Guiseppe Cipriani Bellinin som var inspirerad av den Venetianske 1400-tals konstnären Giovanni Bellini. Genom blanda vit persikopuré med Prosecco, hade Guiseppi skapat en ny sensation – den perfekta cocktailen, Bellini.
Eftersom vi är tokiga i mat så uppskattar vi verkligen att våra vänner också är det, och när vi är bjudna till Anne och Ingemar så vet vi alltid med all säkerhet att det kommer att serveras det godaste av det goda
Luncherna hemmahos mormor och morfar i Ekhagen var lite enklare i jämförelse med middagarna. Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Låt dem kallna på ett galler med en bakduk över. Dela degen i 4 bitar och kavla sedan ut till runda brödkakor, ta ut ett hål i mitten och nagga kakan med en gaffel
Temat på kvällens middagsklubb var grisfest, och jag hade först tänkt mig en orgie i feta detaljer från glada grisar, men kom sedan på mig själv med hur mätt man blir, och hur jag ogillar känslan av att ha ätit för mycket
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.