Björnbärsmoussetårta med champagnetryffel
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Biskvibotten
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl vetemjöl
  • Bakplåtspapper
  • Overheadfilm
  •  
  • Champagnetryffel
  • 250 ml champagne eller mousserande vin
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad av god kvalitet
  • grovhackad
  •  
  • Björnbärsmousse
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/4 dl vatten
  • 1 dl björnbärspuré
  • mixade och passerade björnbär
  • gärna rumstempererade
  •  
  • Vaniljbavaroise
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • delad och urskrapad
  • eller 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  •  
  • Sockerdekoration
  • 2 1/2 msk vatten
  • 2 1/2 msk glykos
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 blåbär
  •  
  • Champagnegelé
  • 2 gelatinblad
  • 1 1/2 dl champagne eller mousserande torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl strösocker
  •  
  • Garnering
  • Färska bär
  • Mynta
  • Sockerdekoration

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.